10 vitorlás jacht a világ legdrágábbjai közül

2019/03/14 HLali

14

Karcsú vonalak, égbe szökő árbocok, gigantikus fehér vitorlák, egyedi igények szerit kialakított belterek – és ezekhez mért árcímkék. Fenséges hajók, melyek a világ bármely pontján magukra vonzzák a tekinteteket.

Valquest – 8,87 millió font

Ed Dubois tervei alapján épült, alacsony profilú fedélzeti felépítményének köszönhetően az egész jacht megőrizte karcsú kinézetét. Teste alumíniumból készült, belsejét főleg fehér bőr és mahagóni borítja. 2009-ben került vízre, négy kabinjában összese kilenc fekhelyet alakítottak ki – természetesen minden luxussal ellátva. Szalonját szinteltolással osztották ketté, az egyikbe került az elkülönített fő étkező és a hozzá kapcsolódó bár. Jelenleg eladó.

Bliss – 10,83 millió font

Kompozit anyagokból megépített, sportos szuperjacht, mely túrázásra és versenyzésre egyaránt alkalmas. 2010-ben adták át tulajdonosának, Új-Zélandon, ez is Ed Dubois keze munkája. Beltere kortárs hangulatot áraszt, itt a Design Unlimited alkotott nagyot. Három kabinjában tíz vendég fér el.

Shenandoah of Sark – 13,68 millió font

Egyedi és vonzó, a három árbocos, gaffos szkúner története 1902 óta íródik. Akkor vehette át – afféle nyugdíjba vonulási ajándékként – az Egyesült Államok egyik leggazdagabb bankára, Charles Fahnestock. 2009-ben újították fel legutóbb, főleg fa uralja, öt kabinja mellett még könyvtár is van benne – a vitorlázás arany korszakának képviselője, főhajtás a múlt előtt.

Endeavour – 15,97 millió font

Amikor 1934-ben az America’s Cup-ért küzdött, a kor egyik legmodernebb darabja volt, tulajdonosa, Thomas Sopwith minden, az aviatikában összegyűjtött tapasztalatát hasznosította benne. Bár a fő célt nem érte el, sokan zárták a szívükbe. Sorsa egy időben rosszra fordult, gondatlan tulajdonosok adták kézről-kézre, aztán 1984-ben jött a megváltás, Elizabeth Meyer személyében. Újjáépítették 1989-ben, aztán 2011-ben kapott komoly felújítást. Majdnem negyven méter hosszú, ehhez képest csak nyolc fekhely van benne – ebből kettő egy emeletes ágyas kabinban.

Marie – 25,61 millió font

Vörös és fekete testével kétségtelenül kilóg a tömegből. Ha ehhez hozzávesszük, hogy vonalvezetése a kalózhajókét idézi, tisztában lehetünk vele, hogy abszolút egyedi darab. Ötvenöt méteres hosszába még az is belefér, hogy egy Steinway baby grand zongora álljon a szalonjában.

Athena – 41 millió font

A világ negyedik legnagyobb vitorlása, kortalan klasszikus. Három árboc, kilencven méteres hossz és az évek alatt összegyűlt illusztris vendéglista. Tervezőjét, Pieter Beeldsnijder-t a Gucci család 1927-ben épült, fa szkúnere, a Creole ihlette meg. Tradicionális külseje mögött modern technológiai megoldások rejlenek. És képzeld el, micsoda luxust nyújthat, ha csak öt vendégkabint (10 fekhely) alakítottak ki benne! Vagy képzeld el, hanem próbáld ki: bérelhető nyaraláshoz.

Sybaris – 80,29 millió font

Csak öt, nála nagyobb, magántulajdonban lévő vitorlás jacht létezik a világon, vele kapcsolatban először az elegáns és a lenyűgöző szavak ugranak be mindenkinek. Ugyanazok építették (Perini Navi), akik a Maltese Falcon-t (lásd lentebb), és 2017-ben került vízre. Méretei elképesztőek, elég, ha csak az alap vitorlázat felületét adjuk meg: 3000 négyzetméter. A tulajdonosi kabin elfoglalja a hajó teljes szélességét, két fürdő tartozik hozzá, plusz gardrób, iroda és pihenő. Jelenleg eladó.

Eos – 116,45 millió font

Amikor a Lürssen 2006-ban átadta tulajdonosának, ő volt a világ legnagyobb vitorlása. Azóta egyszer némi tűz támadt a fedélzetén, de ennek már semmi nyoma, hála a 2013-as felújításnak. Teste és felépítménye alumínium, fedélzetét tík borítja, tizenhat főnyi vendégére huszonegy fős személyzet jut.

Maltese Falcon – 232 millió font

Méretén felül egyedi, automatizált rudazatának is köszönheti ismertségét. A három, magában álló és forgatható árbocra tizenöt vitorla (2400 négyzetméter) húzható fel, az egész cucc pedig néhány gomb nyomogatásával irányítható. Eredetileg Tom Perkins számára épült (ő mindig csak annyit mondott, hogy százötven-millió dollárnál többe, de háromszáz-milliónál kevesebbe került), aztán Elena Ambrosiadou vette meg (100 millió dollárért). Jakuzzik, szabadtéri mozi, spa, konditerem, tizenhét fős személyzet – a charter kínálat figyelemre méltó darabja, tizenkét vendég fogadására alkalmas. Jelezd, ha bérelnéd, intézzük!

„A” – 360 millió font

Ezen a néven egy motoros jacht is létezik, nem szabad összekeverni a kettőt! Kritikusai szerint nem igazi vitorlás, de ettől még így van nyilvántartva. És mint ilyen, a legdrágább a műfajban. Száznegyvenhárom(!) méter hosszú, három, szabadon álló árboca mögött komoly mérnöki teljesítmény húzódik meg, a számítások szerint kibírják a kilencven csomós szelet is. Közülük a legmagasabb (kilencvenegy méter) még egy kis szobát is rejt. Tervezője Philippe Starck, ő volt a felelős a tulajdonos előző – motoros - „A”-jáért. Húsz vendéget tud fogadni, működtetéséhez ötvennégy fős személyzetre van szükség.

Némelyik hajónál külön kiemeltük, hogy bérelhető vagy eladó. Ha ezek közül bármelyikre szemet vetettél, esetleg kicsit kisebb jachtban (de még luxus kategóriában) gondolkozol, keress minket bizalommal, charter kapcsolatokban, bérhajó közvetítésben és

diszkrécióban jók vagyunk!

fotók: charterworld.com; yachtcharterfleet.com; theislander.net; deskgram.com; cecilwright.com; boatinternatonal.com; charterworld.com; symarie.com; yachtharbour.com; perininavi.it; yachtcharterfleet.com; yachtharbour.com; thebillionaireshop.com; beam.land

forrás: ybw.com

keyboard_arrow_left Előző
Következő keyboard_arrow_right