A legjobb gyermek mentőmellények

2021/06/27 Tóth József

8

Mentőmellény: alapvető felszerelés mindenki számára, aki vízre száll - igaz? Nos, talán nem így gondolja, de ha megnézzük, hány felnőttet látunk, akik nem viselnek mentőövet akkor elég szomorú a helyzet. De mi a helyzet akkor ha gyerekekről van szó?

De szerencsére még a legfelelőtlenebb felnőttek is mindig ragaszkodnak ahhoz, hogy a rájuk bízott gyerekeket valamilyen mentőmellénnyel lássák el.

Számos választási lehetőség van. Melyiket vegyünk?

Milyen legyen jó gyerek mentőmellény?


A válasz számos tényezőtől függ. Mindenekelőtt, hogy milyen vízi tevékenységet vagy tevékenységeket fog a gyermek végezni? Míg egy úszássegítő mellény jó lehet, ha a gyermek már jó úszó, ezek egy kicsit terjedelmesek lehetnek, így kevésbé alkalmasak arra, hogy egy hajó körül viseljék őket, mint például egy önfelfúvódó mentőmellényt, amelyek közül néhány annyira nem feltűnő, hogy fel sem tűnik hogy viseled.


Az olyan fizikai tevékenységekhez, mint a kajakozás, fontos, hogy a gyerekek mentőmellénye a karok körül kivágásokkal rendelkezzen, hogy ne akadályozza az evezést. A dingi vitorlázók szintén értékelni fogják a kivágásokat, valamint a magasabb szabást, amely lehetővé teszi a hajlítást, és a szabálytalan külső profilt, amely megakadályozza az esetleges beakadást.


Bármelyik mentőmellény mellett is döntesz, győződj meg róla, hogy jól és kényelmesen illeszkedik. De azt se felejtsd el, a gyerekek gyorsan nőnek, ami azt jelenti, hogy a méret rendszeres felülvizsgálata elengedhetetlen. Függetlenül attól, hogy gyermekeid milyen vízi tevékenységben vesznek részt, vedd komolyan a biztonságuk ügyét - az életük múlik rajta.


Az RNLI szerint évente körülbelül 200 ember fullad meg a brit szigetek partjainál, ezért a gyermek mentőmellény viselése - legyen csónakos, evezős, vízisíelő, kajakos vagy bármi más - a mentő mellény viselése nem opció, hanem szükségszerű. És ez vonatkozik a felnőttekre is.


Hogy segítsünk a választásban, itt van néhány gyermek mentőmellény, amelyeket érdemes figyelembe venni.


A jelenleg elérhető legjobb gyerek mentőmellényekBaltic Ocean kids lifejacket


A Baltic Ocean 100N gyerek mentőmellénye olyan, amit a biztonsági felszerelések sokéves vezető gyártójától elvárhatunk. Robosztus, strapabíró és tartós, és a teljesítménye is ennek megfelelő.


A felhajtóereje 100N (az N az erő mértékegysége, a Newton). Az EN ISO1095/EN ISO 12401 szabvány szerint jóváhagyott integrált biztonsági hevederrel van felszerelve.


A középső rögzítő heveder D-gyűrűje (a 3-15 kg-os kabát hátulján, illetve a 15-30 kg-os termék elején és hátulján található) lehetővé teszi a felhasználó csónakhoz történő rögzítését.


Ha a gyermek a vízbe kerül, a nagyméretű párnázott fej- és nyaktámasz biztoságosan tartja. A gallér alatti emelőfogantyúval, sípolóval, felső és alsó megkötőkkel és ágyékszíjjal ez a mellény tökéletesa tengeren való használatra is.Crewsaver Crewfit junior auto lifejacket


A cikkünkben szereplő mentőmellények között a Crewsaver Crewfit Junior a legdrágább. Ez a mellény egy önfelfúvódó mentőmellény. 150N értékű és megfelel az ISO 12402-3 szabványnak.


Az automatikus mentőmellények legfontosabb előnye a viszonylag kis méretük és tömegük, ami kényelmes és nem feltűnő viseletet biztosít.


A Crewsaver egy prémium márka, és ez a mellény semmilyen kompromisszumot nem tesz a biztonság terén. A 20-55 kg közötti nagyobb gyermekek számára alkalmas Crewfit Junior a Crewsaver Fusion 3D tervezési technológiájával rendelkezik, amely a kényelmet és a praktikumot ötvözi.Jobe kids lifejacket


A Decathlon is forgalmazza a holland Jobe vízi sportcég mentőmellényét, amely valóban komoly felszerelés. A 100N-ig hitelesített, két méretben kapható - XS/S 20 kg alatti gyerekek számára, illetve az M/L 20 kg-ig nagyobb gyerekek számára - masszív kivitelű, és mindenhol minőségi anyagokat használnak.


Ami a felszereltséget illeti, nagy, párnázott fejtámlára szerelt hordozóheveder található, amelyre két fényvisszaverő foltot is varrtak. 


A kabátot vaskos cipzárral rögzítik, és két állítható pánt tartja szilárdan. Egy csatolt síp és egy szintén teljesen állítható ágyékszíj teszi teljessé a kialakítását.TWF 100N kids lifejacketAz élénk narancssárga színű fényvisszaverő csíkokkal ellátott TWF Kids 100N mellény amely EN, CE és ISO jóváhagyással rendelkezik.


Számos vonzó tulajdonsággal is büszkélkedhet, mint például a teljesen állítható ágyékszíj és a mellékelt síp. A párnázott gallér tartja a fejet, de általánosságban elmondható tartós anyagokból készült.


A TWF Kids 100N gyermek mentőmellény két méretben - 10-20 kg és 20-30 kg - kapható.
Zsdchongya buoyancy aidSzintén Amazonról rendelhető, ez a mentőmellény a Zsdchongya-tól, amely egyike a mérsékelt árú biztonsági felszereléseket gyártó ázsiai gyártóknak.


Ez egy úszás segítő termék. Fontos megjegyezni, ez nem tekinthető teljes értékű mentőmellénynek, és mint ilyen, leginkább kajakozáshoz, paddleboardozáshoz és hasonló tevékenységekhez alkalmas, bár úszássegítőként is használható.


Neoprén a fő anyaga, ami három csatos rögzítés és az állítható lábpántok segíteni a kényelves viseléshez..


Hat méretben kapható S-től 3XL-ig, az S és M méret amely akár 18 éves korig is alkalmas.Zip vest buoyancy aid
Az eBay-en is rengeteg gyerekeknek szánt úszási segédeszköz található. Ez egy belépő szintű termék, amely hat színben és három méretben kapható: S (1-4 éves korig), M (5-7 éves korig) és L (8-10 éves korig).


A nagy szakítószilárdságú 200D nejlonból készült, polietilén habbal töltött kabát, cipzárjának további támasztékát egyetlen középső csatos pánt biztosítja.


A derék mindkét oldalán állítható pántok, két lábszárpánt és egy hordozóheveder is található rajta. Bár nem javasolnánk, hogy egy kisgyermeket bármikor felügyelet nélkül hagyjunk benne, ez a mellény úgy tűnik, alkalmas arra, hogy gyermekünk ebben ismerkedjen meg a víz szeretetével.


forrás: ybw.com

fotók ybw.com

keyboard_arrow_left Előző
Következő keyboard_arrow_right

Legjobb Ajánlataink