Aquila 36 motoros katamarán

2018/10/01 HLali

7

Megalkotásával kettős célt próbált teljesíteni a gyártó: charter és magán használatra egyaránt alkalmas hajót építeni. Úgy fest, összejött a dolog, mert a 36-os már a sorozat harmadik tagja.

Kezdetben vala a 48-as, azt követte a 44-es, hogy most a legrövidebb példány jöhessen. Pedig elsőre nem feltétlenül tűnt jó ötletnek olyan jachtban gondolkodni, amelyiknek két, látszólag egymásnak ellentmondó szempontrendszernek kell megfelelnie. Elvégre egy charter hajó fő ismérve a maximális üzembiztosság és az egyszerűség – legyen szó karbantartásról, javításról, használatról. Egy privát bárka a tulajdonos szája íze szerint kell épüljön, még akkor is, ha ez ró némi extra terhet az ügyfélre a későbbiekben.

Az Aquila 36-os nappalija és fő élettere az orrtól a tatig húzódik, ehhez jön a majdnem négy és fél méteres szélesség. Nem csoda, hogy húsz(!) felnőtt számára van benne ülőhely, ha csak egy laza, baráti összejövetelre akarod használni. Ha pedig családi kirándulásra, akkor tizenhatan szépen otthon maradnak, ti pedig négyen lehúzódtok a két testben megbújó egy-egy kabinba. Amik szintén nem kicsik, épp csak nem „Queen size” az ágy, van hozzájuk saját fürdő és két centi híján két méteres belmagasság. Meg a trükk, hogy a fürdők a motorok és a kabinok közé kerültek, így természetes hangszigetelőként szolgálnak.

Fent a fedélzeten – az opcionálisan rendelhető üvegszálas merevtető árnyékában – helyezkedik el az étkező, a főző- és grillpulttal, hűtőszekrénnyel, mosogatóval épített konyha, kicsit előrébb a napozóággyá alakítható padok, valamint a fedél alá rejtett horgony. Hátul kanapé vagy horgászsarok húzódhat keresztbe a tat fölött, a vízhez mindkét testről le lehet jutni.

Külmotoros kivitelben készül, kétszázötven, háromszáz és háromszázötven lóerős motorokból lehet hozzá párokat rendelni. Utóbbi duóval majdnem harmincöt csomós végsebesség érhető el.

Paraméterek:

Hossz (fürdőplatformmal, horgonycsörlő nélkül): 10,96 méter

Hajótestek hossza: 9,94 m

Vízvonal hossza: 9,30 m

Legnagyobb szélesség: 4,45 m

Merev tető vízvonal feletti magassága: 3,05 m

Merülés (motorokkal együtt): 0,60 m

Vízkiszorítás:

- üresen: 7320 kilogramm

- tele: 8800 kg

- opcionális, teljesen zárt verzióban: 9200 kg

Üzemanyag tartály: 2 x 675 liter

Édesvíz tartály standard/opcionális: 200/485 l

Ha tetszik, kipróbálnád, vennél, keress minket bizalommal a charter@yachtclub24.com címen!

fotók: simpsonmarine.com; aquilaboats.com

forrás: yachtingmagazine.com

keyboard_arrow_left Előző
Következő keyboard_arrow_right

Legjobb Ajánlataink