Grand Soleil 46LC

2019/02/26 HLali

6

Érdekes színfolt a túrahajók piacán, mely megadja a tulajdonosának a vágyott kényelmet, közben kívül-belül megvan egyedi stílusa – hiába, az olaszok jól értenek az ilyesmihez. Nevében az LC a Long Cruise szóösszetételt takarja, amivel végképp egyértelművé teszik, milyen célra szánják.

Az első Grand Soleil modell 1973-ban mutatkozott be, azóta majdnem négyezer jacht készült el. Jelenlegi kínálatukban a Long Cruise vonalat kettő (46, 52), a Performance sorozatot hat (34-58) képviseli. A 46LC olyan párok és családok számára lehet érdekes, akik magas építési minőséget keresnek, a legapróbb részletekig kidolgozott jachtot, amelyik ráadásul menetben könnyedén hagyja le a többieket.

Kokpitja tágas és mentes a kötelektől, tudniillik az árboc talpánál az összes bebújik a fedélzet alá, és csak a hátsó – elektromos - csörlőknél bukkan fel ismét. Látványuk nem hiányozik senkinek, a deck még letisztultabbnak tűnik (pedig egyébként is mentes a felesleges csicsától).

A nagyvitorla kocsija felkerült a kokpit fölötti ív tetejére, ezáltal nincs útban, plusz még egy akaratlan halzolás során sem akad bele senki. Ezt az egységet a tat zárja, a lap leeresztve fürdőplatform névre hallgat.

Vitorla-konfigurációja alaposan átgondolt, fockja kilencven százalékos és önváltós, a futtatott menetekre optimalizált reacher az orrsudáron kerül rögzítésre, és feltekerhető. Az orrban lévő egy fedél két rekeszt rejt, előrébb a horgony és a hozzá tartozó lánc kapott helyet, hátrébb a tároló.

Élet a fedélzeten

Alap kivitelben Master kabin kerül előre, középre pozícionált ággyal, méretes fürdővel, ahol a zuhanyzó leválasztható. Hátul két kabin osztozik a második fürdőn, amiben külön szekciót alakítottak ki a vizes ruhák tárolására. Konyhája L alakú, a mosogatót igyekeztek olyan közel vinni a hajó középvonalához, amennyire ez lehetséges volt, így mindkét csapáson ki tud ürülni belőle a víz. U alakú étkezőjében hatan foglalhatnak helyet, átellenben két fotel vesz közre egy leereszthető asztalkát, ami alsó állásban, az oda illó párnával kanapévá teszi ezt a részt.

Specifikáció:

Teljes hossz: 14,72 méter

Hajótest hossza: 14,00 m

Vízvonalhossz: 12,72 m

Legnagyobb szélesség: 4,41 m

Merülés: 2,30 m

Vízkiszorítás: 12 tonna

CE kategória: A – óceáni

Ha tetszik, és szívesen vennél egyet (vagy bármelyik másikat a kínálatból), keress minket bizalommal, szívesen segítünk!

keyboard_arrow_left Előző
Következő keyboard_arrow_right