Lagoon 46

2019/03/22 YachtClub24

7

2019-re új középméretű modellel jelentkezett a Lagoon, a világpremiert a Boot Düsseldorfra időzítették, ahol mi is szemügyre vehettük – méghozzá a tulajdonosi kivitelt, benne néhány igen ügyes megoldással.

Megalkotásával tulajdonképpen „semmi extra” nem történt, a gyár továbbment azon az úton, amire évtizedekkel ezelőtt lépett: olyan katamaránt építettek, melyen élvezet minden pillanat, mely a szabadság érzetével ajándékozza meg utasait. A külsőért felelős VPLP iroda ügyesen teremtett egyensúlyt az egyes életterek között, értve ez alatt a két kokpitot, a főzősarkot a tat közelében, a víz közeli elemeket. És a Nauta Design-nak még mindig maradt elég tere a szalon kialakítására.

Két oldali megközelíthetőségének köszönhetően a flybridge manőverek ellátására és pihenésre egyaránt alkalmas, a két tevékenység végzői nem zavarják egymást. A középre pozícionált kormánytól jól ki lehet látni minden irányba (talán a két test hátsó részére kevésbé, de ezen még dolgoznak a gyárban). Fokozandó a komfortot, természetesen a kormányállás kap Nap elleni védelmet, ám az ügyfél határozhatja meg, hogy milyet: összecsukható vászontetőt vagy fix és merev biminit.

Választási lehetőséget kínál a gyár a dingi tartójánál is: rozsdamentes acél daru vagy elektromosan mozgatható hidraulikus platform a két opció. Utóbbi nem csak szimpla tároló, leeresztve fürdőplatformként hasznosítható, további négyzetméterekkel bővítve az életteret.

Fontos szempont volt a tervezés során, hogy tengerálló és jó teljesítményt nyújtó jacht szülessen, ezért:

- amennyire lehetett megnövelték a vitorlafelületet (ez az elődnek tekinthető 450-eshez képest értendő)

- a VPLP iroda versenyzésben gyűjtött tapasztalataira alapozva a szokásosnál hátrébb helyezték az árbocot (ennek egyik következménye, hogy méretes bőszeles vitorla húzható fel)

- rövidebb lett a baum, önváltós a fock, a nagyvitorla kocsija elektromosan mozgatható.

Három és négy kabinos kivitelben rendelhető, előbbi esetében a jobb oldali test tulajdonosi lakrésszé alakul, a kabin a hátsó, a fürdő az első részbe kerül. A kettő között pedig iroda/pihenő tölti ki a nem kevés helyet. Ha a kabinszám négy, teljesen szimmetrikus a kialakítás, és mindegyik lakóegységhez saját fürdő tartozik.

Paraméterek:

Teljes hossz: 13,99 méter

Szélesség: 7,96 m

Merülés: 1,3 m

Árbocmagasság: 23,99 m

Vízkiszorítás: 16,6 tonna

Üzemanyag tartály(ok): 2 x 520 liter

Édesvíz tartály(ok): 2 x 300 l

Fekhelyek száma: 6-12

Ha tetszik az új Lagoon 46, és vennél, akár magán, akár befektetési célra, keress minket bizalommal, segítünk konfigurálni, üzleti modellt kínálunk a hasznosítására, végig kísérünk a tulajdonossá válás folyamatán. Szeptember közepén Franciaországban lesz lehetőséged megtekinteni az új Lagoon 46-ost. Ha szeretnéd bejárni, egyeztess időpontot velünk a sales@yachtclub24.com e-mail címen!

fotók és forrás: cata-lagoon.com

keyboard_arrow_left Előző
Következő keyboard_arrow_right