12 hely amit mindenképen nézz meg ha Horvátországban jársz

2022/08/02

14

Van 12 olyan hely amit Condé Nast Traveler szerint mindenképen meg kell nézned

A Condé Nast Traveler népszerű utazási és életmódmagazin kiválasztotta a szerinte 12 legszebb úti célt Horvátországban.

Mivel a turisták Horvátországba özönlöttek, a Condé Nast Traveler tippeket adott olvasóinak, hogy mit érdemes megnézni, összegyűjtve a szerintük legcsodálatosabb helyeket.

12 legszebb horvát úti cél:

Biokovo Skywalk


Tavaly nyáron hivatalosan is megnyílt a vadonatúj turisztikai attrakció a makarskai riviéra felett, a dalmát tengerparton, a Biokovo Természeti Parkban. A Skywalk fő jellemzője az üveg kilátó, amely 12 méterre nyúlik ki a hegy sziklájából. A Biokovo Természetvédelmi Park délnyugati részén, Ravna Vlaškában található.


Dinara Nemzeti Park


A Dinara Nemzeti parkot idén Horvátország 12. nemzeti parkjává nyilvánították. A nemzeti park magában foglalja a Dinara-hegy horvátországi szakaszát, valamint a Troglav- és Kamešnica-hegyeket, a Cetina folyó felső folyását, valamint a Hrvatačko-, Paško- és Vrličko-karsztmezőket, és számos endemikus és veszélyeztetett fajnak ad otthont, és több mint ezer növényfajta élőhelye.


Plitvice tavak


A legjobb európai nemzeti parkok listáján az UNESCO által védett Plitvicei-tavak is szerepel.


A nemzeti park vízesésben elhelyezkedő tavairól világhírű. Tizenhat tó látható a felszínről, és több kis folyó és földalatti karsztfolyó összefolyásának eredménye. A tavak mindegyike összekapcsolódik és követi a víz áramlását. A védett terület több mint 296,85 négyzetkilométer.


Arany szarv — Brač 


A Brač-szigeti Bolban található az Aranyszarv ami valószínűleg az ország leghíresebb strandja. A strand gyakran szerepel a világ legjobb strandjainak listáján.


A strand az Adriai-tengerbe nyúló szokatlan alakja miatt az Aranyszarv becenevet kapta.


Rovinj


Ezt az isztriai várost kötelező meglátogatni. A mediterrán varázslat széles körben jelen van itt, szűk utcáin és kis tereiben még mindig érintetlen a modern urbanisztika. Rovinj élete az egykor Mons Albanus szigetén kezdődött.


Északi Velebit National Park 


Ez a park Európa legjobban megmaradt vadonjával büszkélkedhet, s mint ilyen védett, így a látogatók csak a kijelölt ösvényeken közlekedhetnek.


A parkot hegymászó ösvények keresztezik. A legismertebb a Premužić-ösvény, amely a park legszebb és legérdekesebb részein halad keresztül. A környék számos csúcsáról csodálatos kilátás nyílik az Adriai-tengerre és szigeteire – Pag, Rab, Goli Otok, Prvić és Krk – valamint a kontinentális oldalra.


Mali Lošinj

Mali Lošinj egy város az Adriai-tenger északi részén, Lošinj szigetén, a Lošinji-öböl legvédettebb részén, a sziget keleti, napos oldalán. Mali Lošinj szép kikötőjéről és sétányáról ismert.


Dubrovnik Régi város


A terrakotta tónusú barokk Citadella erődítményei Európa egyik legszembetűnőbb városává teszik – mondja Condé Nast Traveler.


 Kornati szigetekA Kornati szigetcsoport 140 szigetből áll, amelyeket hajóval lehet a legjobban felfedezni. Ha érdekel mi találunk neked ehhez megfelelő hajót info@yachtclub24.com


Zadari víziorgona


A hatalmas kőből faragott „víz orgona” sípjait az Adriai-tenger hullámai szólaltatják meg Zadar városában a márvány mólón.


A különleges hangszert Nikola Basic horvát építész készítette a háború sújtotta Zadar város számára, hogy egy kis zenét adjon vissza a térségbe. A természet alapú hangszer 35 orgonasípja a város márvány mólóján folyamatosan zenél, ahogy a hullámok érik a partszakaszt. A kőből faragott sípok hangokká alakítják a hullámokat.


Galebove Stijene tengerpart – Pula 

A Seagull's Rocks Stoja városában, Pula egyik negyedében található, és a város legnyugatibb strandja. A nevet azért fogadták el, mert sok sirály él ezen a helyen. A strand sziklás, magas sziklákkal, amelyek alkalmasak a vízbe ugrásra. A bejárat inkább a fiatalok, mint az idősebbek számára alkalmas.

A Seagull's Rocks határos a Muzil egykori katonai bázissal, és fémkerítés távol tartja a látogatókat a létesítménytől. A strand számos barlangjáról is ismert, amelyeket felfedezhet, búvárkodhat és tengeralattjárón fotózhat. Háziállat bevihető a strandra.


Krka Nemzeti Park


A Krka Nemzeti Park körülbelül 10 km-re fekszik Sibeniktől, Dalmácia ezen részén. A Krka folyóról elnevezett park alig több mint 142 négyzetkilométernyi területet foglal el, és magában foglalja a folyó kétharmadát. A Park legfőbb vonzereje a csodálatos vízesések, köztük a híres Skradinski Buk vízesés, amely Horvátország egyik leghíresebb látnivalója.

keyboard_arrow_left Előző
Következő keyboard_arrow_right

Legjobb Ajánlataink