Charter kisokos 2. rész

2021/07/09 Tóth József

7

Cikkünk folytatásában a charterezéssel kapcsolatos tippeket osztunk meg Veletek. A következő részben az uralkodó szelekről olvashatsz majd.

Mivel többségünk Horvátországba jár vitorlázni, így most néhány horvát charter tippet osztunk meg veletek.

Early Bird Discount

Érdemes az Early Bird Discount-ra lecsapni. Ezzel a piacon elérhető legjobb hajókra adott kedvezmények között válogathatsz.

Vitorláz elő- vagy utó-szezonban

Ne csak a július augusztusi főidénybe akarjatok vitorlázni. Ebben az időszakban a legmagasabbak az árak. Ráadásul mindehol tömeg van a kikötőkbe is nehezebben találtok szabad kikötő helyet. Érdemes a vitorlázást májusra juniusra vagy szeptemberre időzíteni. Júniusban már kezd kellemes lenni a víz hőmérséklete. Szeptemberben pedig még tartja az agusztusi meleget.

Crewed boat/catamaran

A személyzettel bérelhető hajó, katamarán lehet, hogy egy kissé drágábnak tünnik, de így még szabadabban élvezheted a nyaralásod. Ráadásul a skipper-ed valósdzínüleg jól ismeri a környezetet, így olyan helyekre is elvihet téged, amiről nem is tudsz.

Sunreef katamarán (Adriatic sailing flotta)

Turisztikai látványosságok

Bár a Blue Cave vagy más turisztikai látványosságok vonzóak lehetnek, mégis azt tanácsoljuk Neked azokat ne a főidényben próbál meglátogatni. Abben az időszakban túlzsúfoltak és nem fogjak megadni Neked azt az élményt amire vágysz. Legtöbb ilyen hely belépő ellenében látogatható. A belépőket interneten keresztül is megvásárolhatod.

Blue cave

Néhány nemzeti park oldala:

Kornáti Nemzeti Park

Blue Cave

Miljet Nemzeti park

Brijuni Nemzeti Park

Összefoglaló nemzeti park oldal:

Nemzeti Parkok oldala


Fedezz fel új öblöket, ahol horgonyozni lehet. Próbálj minnél kevesebb alkalommal zajos zsúfolt kikötőket használni a főidényben. Nem utolsó sorban ezek a kikötők sajnos elég drágák is.Mindig tarts magadnál kuna-t. A kisebb szigeteken sajnos nem mindenhol találsz pénzkiadó automatát, és sok helyen a kártyás fizetés sem megoldott. Pénzváltok több helyen működnek, így a postán is válthatsz. Érdemes utánanézni, hogy mi az aktuális árfolyam. Ahol lehet fizess kártyával, de ne fogadd el az árfolyamot, hanem kérd, hogy a saját bankod árfolyamával kalkuláljanak.

Horvát kuna


Tudjuk, hogy a nyár forró, de azért nem árt egy-két melegebb ruházatot esőkabátot berakni a csomagba. Néha az időjárás meg tud lepni viharral özönvíz szerű esővel. De mindenképen készülj fel arra, hogy a tengeren a nap düblán éget. Magas factorú napolaj, napkrém mindig legyen nálad. És ne sajnáld a pénzt egy jó minűségű napszemüvegre sem.


Érdemes horvát időjárás előrejelző oldalt is rendszeresen megnézni.


Horvát időjárás oldal


A 12 órás tengeri előrejelzés oldala: Link

12 órás előrejelzés


fotók: https://afitat-bol.com/blue-cave-tour/, Sailing Croatia,

keyboard_arrow_left Előző
Következő keyboard_arrow_right

Legjobb Ajánlataink