Kik bérelnek hajót?

2018/09/14 HLali

5

Még ma is sokan úgy vélik, hogy a hajós nyaralást csak az igazán gazdagok engedhetik meg maguknak – nem is tévedhetnének nagyobbat. Sőt, maguk mondanak le arról a lehetőségről, hogy életük egyik legjobb vakációján vegyenek részt.

Számtalan oka van annak, hogy valaki miért választja a szabadidő eltöltésének ezt a formáját, közös bennük, hogy a végén mindannyian jó érzésekkel távoznak a fedélzetről. És visszavágynak.

Csak a milliomosok?

Hát nem. Téves képet festenénk a témáról, ha azt állítanánk, hogy a dolog olcsó, de az biztos, hogy ha ugyanennyi élményt tartalmazó, ennyi helyszín bejáró nyaralást szervezel, ugyanennyi pénzt fogsz kifizetni. Ha összeadod egy hét minden költségét, aztán leosztod a létszámra (és az bizony – hajótól függően – nyolc-tíz ember is lehet), egészen belátható összeg jön ki.

Rugalmasság

Városokban barangolnál esténként, csendes öblökben fürdenél nap közben, prémium szolgáltatásokat nyújtó kikötőkbe vágysz, nem zavar, ha a hajó mosdójában kell lemosnod magadról a sót? A családdal vagy a barátaiddal mennél? Nem tudsz vagy nem akarsz a hajó irányításával foglalkozni? Magadnak főznél egy hétig, netán felfedeznéd a környék jó éttermeit? A bérelt jacht ezekhez mind hozzásegít, fedélzetén utazva egy időre elfelejtheted a nyári autópályákon rendszeresen kialakuló dugókat, az olajszagú kompokat, a zsúfolt kirándulóhajókat.

Különleges alkalmakra

Nem kell feltétlenül olyan nagyszabású eseményekben gondolkodnod, mint a Monaco Grand Prix vagy a Cannes-is Filmfesztivál! Lelki szemeid előtt inkább egy kötetlen stílusú üzleti találkozó, egy felejthetetlen születésnapi buli vagy egy romantikus házassági évforduló jelenjen meg. Akárkit viszel magaddal, le lesz nyűgözve. És egy életre megjegyzi, mit kapott tőled.

Privát élmény

Hiába zárod magadra a hotelszobád ajtaját, attól még két oldalt és szemben szomszédok vannak. A strandnak nincs olyan elzárt része, ahol jó időben magad lehetnél szezonban. Ám ha lehorgonyzol egy öbölben – aminek a partja ráadásul nehezen vagy egyáltalán nem közelíthető meg a szárazföld felől -, és a tatról csobbansz a vízbe, nincs az a szemfüles nyaraló, aki a lábujjadra tudna lépni.

fotók: morecharter.com; mastercharter.com; Pinterest; gosailturkey.com; huckfinncroatia.com

forrás: aluxurytravelblog.com

keyboard_arrow_left Előző
Következő keyboard_arrow_right