Tulajdonosi kivitelű hajók – nem csak kiváltságosoknak

2018/11/24 HLali

6

Vitorlás vagy motoros jachtot birtokolni különleges érzés, amibe most már te is belekóstolhatsz, mert egyre több a piacon a tulajdonosi kivitelben készült bérelhető hajó. Ha egy ilyenen töltöd a vakációd, új szintre emelheted a nyaralást.

Egytestű hajók esetében a „tulajdonosi kivitel” tétel általában egy orrkabint takar (a negyvenöt láb fölött megszokott kettő helyett), valószínűleg nincs emeletes ágyas kabin, van viszont helyette még egy fürdő. Így előfordulhat akár az is, hogy egy ötven lábnál hosszabb jachton végül mindössze három kabinban lehet aludni. Katamaránoknál más a helyzet, ott ilyenkor jellemzően az egyik testbe kerül csak egy kabin, a felszabaduló térbe gigantikus fürdőt építenek, sőt, akad kis előszoba is.

A prémium szolgáltatási színvonal persze nem merül ki abban, hogy kevesebb ember osztozik a nagyobb téren. Szinte alap a dedikált szkipper kabin, így ő külön alhat a nyaralóktól. Sokszor képezi a felszerelés részét generátor, légkondicionáló, vízkészítő, a bérleti díj tartalmazza a bocit és a hozzá tartozó külmotort is. De mindenek előtt említendő az a luxus, amit az óriási helyiségek jelentenek.

Nézzünk néhány példát!

Beneteau Oceanis 51.1

Belsejébe lépve simán elhiszed, hogy öt-hat lábbal hosszabb jachtra kerültél. Egy konkrét, Marina Kaštelában állomásozó példányon még mosó-szárítógép, illetve kikötést segítő rendszer (DOCK&GO) is működik.

Beneteau Sense 50

Itt a vendégek a hajó közepén és elején gyűlhetnek össze (a háromból az egyik kabinban emeletes ágy van), a szkipper apró lakrészét a szalon választja el tőlük. Mosogatógép, TV, Blu Ray lejátszó egészíti ki a felszerelést, kisgyerekes családok számára tökéletes.

Hanse 505

Négy kabin, három a hátsó szekcióban, együtt, a tulajdonosi lakrész mindentől és mindenkitől szeparáltan létezik az orrban. Elektromos csörlők, fűtés, 3,2 méteres dingi.

Jeanneau Sun Odyssey 509

Hasonlóan a Hanse 505-höz, itt is egymástól távol létezik az, aki a tulajdonosi kabinban alszik, és aki nem.

Lagoon 42

Rendesen szétszedi a csapatot, ha kihasználjátok a maximális befogadó képességét: három kabinjában (egy tulajdonosi, két sima, egy szkipperi, egy fekhely a szalonban) nyolcan alhattok, de vétek volna ilyesmit tenni! Legfeljebb hat vendég, no meg a szkipper, és meg is van a társaság! Hozzá pedig a középkonzolos dingi (20 LE-s motorral).

Lagoon 52

Bár tíz fekhelyesnek hirdetik, ebből ketten a szalonban alszanak (aludnának), ami rontja a prémium élményt, úgyhogy javasoljuk csak a kabinokat használni. Ha mind a négyet megtöltitek, még mindig szellősen lesztek. És hiába az állandó legénység, velük sem fogtok összeütközni a közlekedőben.

Fenti hajók mind Horvátországban bérelhetők, de ha például Olaszországba vágysz, jó, ha tudod, hogy ott is van lehetőséged ebből a kategóriából válogatni.

Caniggione, Szardínia, Olaszország

Fountaine Pajot Saba 50

Már a katalógusban sem tüntettek fel ágyat a szalonban, itt tiszta a helyzet: 4+1 kabin, 8+1 fekhely (a plusz egy a szkipper).

Bavaria Cruiser 51

Kettő-kettes felállás, ami azt jelenti, hogy előre és hátra is két-két kabin került, a tulajdonosi mellé egy emeletes ágyas, míg hátul a „szokásos”, kétszemélyes hálók húzódnak meg.

Ahogy elég sok más helyen is a világon, hajókeresőnkben elég egyszerűen rálelhetsz a megfelelő darabra, csak állítsd elég nagy értékre a hajóhosszt és kicsire a kabinok számát!

fotó: charterworld.com; beneteau.com; burinyachtcharter.com; cata-lagoon.com; catamarans-fountaine-pajot.com; boat-specs.com

keyboard_arrow_left Előző
Következő keyboard_arrow_right

Legjobb Ajánlataink