Megnyílt Horvátország legfényűzőbb marinája

2019/05/09 HLali

3

Ha egészen pontosan akarunk fogalmazni, a címben foglaltak elé oda kell szúrnunk az „újra” szócskát. De ettől még tény, hogy az április 26-ai hivatalos megnyitó óta az ACI kikötőlánc és vele Horvátország legelegánsabb marinája várja a vendégeket Rovinjban.

Több, mit 150 millió kunát öltek bele, ezzel minden idők legdrágább ACI-befektetése lett, valamint toplistás Horvátország turisztikai fejlesztései között. Az eredeti kikötőt 1984-ben adták át, hogy mostanra - két évig zajló építkezést követően – csak a külső méret maradjon változatlan (ezt a koncessziós szerződés határozza meg), minden más megújuljon.

Megváltozott az egész marina koncepciója, ezzel együtt a kinézete: elképesztő mértékben javult a létesítmények színvonala, velük párhutamosan a nyújtott szolgáltatásoké. Rovinjban az utóbbi évtizedben szabad szemmel is jól látható mennyiségben emelkedett a turisták száma, a város megérdemelt egy ilyen fejlesztést.

Magát a kikötőt két medencére osztották, az egyikben állnak azok a hajók, amelyek egész évre bérlik a helyet, a másikba a vendégéjszakára érkezők köthetnek be. Összesen százkilencvenhat, átlagosan tizenhét méter hosszú helyet alakítottak ki, a hosszú távú bérlőknél harmincöt méter hajóhosszig lehet felmenni, ennél nagyobb jachttal csak rövid időre lehet megállni.

Vagyis mindegy, hogy a hajós nyaralásnál indulási bázisnak vagy út közbeni megállónak akarod használni, tökéletes megoldás lesz.

Horvátországban másodikként* az ACI Marina Rovinj megkapta az Öt horgony elismerést, ami garanciát jelent a vendégek számára, hogy a lehető legmagasabb színvonalú szolgáltatást kapják, a stáb a legjobb eszközökkel dolgozik, ráadásul a környezet védelmét is kiemelten kezelik.

A megnyitón jelent volt: Adrej Plenković miniszterelnök, Gari Cappelli, Oleg Butković és Predrag Stromar miniszter urak, valamint Kristijan Pavić, az ACI elnöke.

*az első a Marina Novi volt, Novi Vinodolskiban.

fotók: aci-marinas.com

forrás: croatiaweek.com

keyboard_arrow_left Előző
Következő keyboard_arrow_right

Legjobb Ajánlataink