7 érv a Grenadine-szigeteki vitorlázás mellett

2018/09/29 HLali

8

St Vincent és Grenada között harminckét, gyöngyként elszórt szigetecske húzódik a türkiz tengerben. Közülük mindössze kilenc lakott, a körülöttük húzódó, gazdag élővilágú vizek és a kilométer hosszú, hófehér homokkal borított strandok igen régóta vonzzák a hajósokat (is).

A természeti szépségen túl vannak egyéb, figyelemre méltó dolgok, melyek miatt érdemes a térségbe látogatni következő vitorlás vakációd alkalmával.

Palm Island

Öt strand, három turistaút és több, mint ezernyolcszáz pálmafa mindössze fél négyzetkilométernyi területen.

Tobago Cays

A Grenadine-szigetek központjának tekinthető, öt lakatlan szigetecske (Petit Rameau, Petit Bateau, Baradal, Petit Tabac és Jamesby) alkotja, a közöttük húzódó úszó- és sznorkel paradicsom egyedülálló a világon.

Goatie’s

Ahhoz képest, hogy egy jórészt privát sziget (Petit St Vincent) az otthona, elég laza hely, simán besétálhatsz mezítláb, kikérve egy szimpla sört (a helyi Hairoun egész ízletes), hogy aztán a vízparton ülve kortyolgasd el.

Happy Island

Janti Ramage egészen különleges, talált kövekre és üres kagylóhéjakra épített bárja Union Island-en 2002 óta fix pontja a közelben járóknak, sőt olyanoknak is, akik kifejezetten csak emiatt a hely miatt tesznek meg nagy távolságokat.

Mount Royal

Ha megvan benned a kellő elszántság és állóképesség, akár harminc perc is elég lehet, hogy felmássz a mindössze kilenc négyzetkilométeres Canouan legmagasabb pontjára. Jutalmad a körpanoráma, olyan tételekkel, mint Mayreau, Union Island, Carriacou és a jó időben a horizonton feltűnő Petit St Vincent.

Petit St Vincent

Másnak két átszállás plusz egy motorcsónakos út, míg te egyszerűen csak odahajózhatsz erre a menő, mégis szerény szigetre, hogy aztán maradj, amíg akarsz – vagy amíg a hajóbérlés időkeretei engedik. Javasoljuk, hogy mindenképp menj legalább egy kört valamelyik Mini Mokes-szel, hadd legyen teljes a karibi élmény!

L’Atelier Turquoise

Még egy dolog, ami miatt érdemes Union Island-re látogatni, mert itt találkozhatsz a karibi művészettel. A kis helyiséget plafonig pakolták Haitiről származó akrilfestményekkel, banánlevélből készített festményszerűségekkel, egyedi mintás pólókkal, helyben készült karácsonyi díszekkel és a Fidel márka ékszereivel.

Mit nekem a Karib-tenger? - gondolhatnád, hiszen még véget sem ért az európai szezon. De az a helyzet, hogy ha széles hajókínálatból szeretnél válogatni, igencsak ideje nekilátni a keresésnek és foglalásnak, különben elkapkodják az orrod elől a jobb darabokat!

+1 Egyszerű elérhetőség

Több társaság indít rendszeres járatokat Grenadára:

  • Nagy-Britanniából: British Airways és Virgin Atlantic hetente kétszer a londoni Gatwick repülőtérről
  • Németországból: a Condor Airlines Frankfurtból a november-április időszakban (viszont egész évben repülnek Barbadosra, onnan van közvetlen járat Grenadára)
  • az USA-ból: az American Airlines Miamiból, hetente hatszor, a Delta Airlines szombatonként a JFK-ről (New York), a JetBlue szintén a JFK-ről, ötször egy héten
  • Olaszországból: nincs közvetlen járat, de szinte bárhonnan elérhetők a fő európai indulási bázisok

fotók: yachtcharterfleet.com; destinology.co.nz; img.ev.mu; petitstvincent.com; kiteworldmag.com; caribjournal.com; thevillapeoplecom; jetsetsarah.com

forrás: caribjournal.com

keyboard_arrow_left Előző
Következő keyboard_arrow_right

Legjobb Ajánlataink