Porto Montenegro

2019/04/25 HLali

4

Félúton fekszik Velence és Korfu között, egy olyan környezetben, ami bárkit ámulatba ejt. És bár a kikötő nem túl rég nyerte el mai formáját, de már rengeteg nemzetközi díjat begyűjtött. 2017-ben például megkapta az Öt arany horgony elismerést, amit addig senki sem.

A helyi stáb alapvető célkitűzése, hogy minden vendégük jól érezze magát náluk, ott tartózkodása alatt senki ne szenvedjen hiányt semmiben, dolgait könnyen és egyszerűen intézhesse. Vámügyintézéstől hajókészlet-feltöltésig, autóbérléstől szállodaszoba-foglalásig, bármiben segítenek. Még vízitaxit is küldenek érted Tivat repülőterére, ha a repülőgép érkezése után a lehető leggyorsabban – és leginkább alkalomhoz illően - szeretnél a kikötőbe jutni. Azért van helikopter leszálló, ha esetleg arra tartasz igényt.

Porto Motenegro abban is kitűnik a többi nagy kikötő közül, hogy még amikor tele van, akkor sem zsúfolt. Ebben komoly szerepet játszhat a tény, hogy kétszázötven méternél hosszabb gigajachtok fogadására ugyanúgy alkalmas, mint charter vitorlásokéra, sok helyütt tizenhat méter mély a vize és hogy akár harminc évre is le lehet kötni egy kikötőhelyet – amit aztán éppenséggel tovább lehet értékesíteni hosszabb-rövidebb időszakokra. Mindezt úgy, hogy még nem érték el az eredeti célkitűzésben szereplő nyolcszázötven helyet, mert ötszáz körül járnak.

Adózási szempontból is számtalan előnyt kínálnak (hála az országban élő szabályozásoknak): a cégadó 9%, a tengeri turizmushoz kötődő tevékenységeket 7% ÁFA terheli, a chartert konkrétan nulla, míg az üzemanyagok vám- és adómentesek, ami az európai országokénál 45%-al olcsóbb naftát jelent.

A hajók legénysége is utasai különösebb macera nélkül tudnak ki- és bejelentkezni, lévén a marina hivatalos határállomás. Amennyiben innen bérelnél hajót, nézz körül a keresőnkben, ha pedig úti célként merült fel a fejedben, figyelj oda rá, hogy a más országban bérelt vitorlás vagy motoros jachtnak megvan-e az engedélye elhagyni a saját felségvizeket.

fotók: yacht-zoo.com; panacomp.net; boatinternational.com; booking.com

forrás: onboardonline.com

keyboard_arrow_left Előző
Következő keyboard_arrow_right

Legjobb Ajánlataink