Hajóval a történelem nyomában Nápoly környékén

2018/06/21 HLali

9

Bejárni a híres régészeti emlékhelyeket, de nem lemondva a vitorlás nyaralás nyújtotta békéről – különleges párosítás, egyedi lehetőség. Pompei, Heculaneum, Paestum, Baia, Nápoly óvárosa. Egy hét a tengeren és a múltban.

A hét ugyanúgy indul, mint bármelyik másik charter nyaralás, és a folytatás is hasonló: a szél erejét használva jutsz el egyik pontról a másikra, bármikor megfürödhetsz a tengerben, ha kedved tartja, új szögből veheted szemügyre a part felől már esetleg ismerős tájat. Mindeközben pedig bejárhatod a régió híres, történelmileg fontos pontjait.

Első nap

Képzeletbeli* túránk a Nápoly melletti Marina di Stabia-ból indul, érkezés szombaton, hajóátvétel délután négy és öt óra között. Az első estére pont elég, ha a csapatod belakja a kabinokat, lemossa magáról az út porát, illetve néhány korty itallal megnedvesíti a torkát. Ha van lelkierőtök, akár Nápolyba is bemehettek sétálni, vacsorázni.

Második nap

Parti kirándulás a Vezúv árnyékában fekvő Pompeibe és Herculaneumba. Történetüket valószínűleg ismered, így pláne le fognak nyűgözni a gazdagok villáinak, a városi piacoknak és az amfiteátrumoknak a maradványai. Ha kicsit el tudsz vonatkoztatni a melletted sétáló turistáktól, a múltban érezheted magad. Délután irány a közeli Sorrento, ami szintén megér legalább egy esti sétát.

Harmadik nap

Menet Caprira, egy darabig a Sorrentói-félsziget sziklái mellett haladva. Érkezéskor látogassátok meg a Kék-barlangot, csak utána köss be a Marina Grande kijelölt mólójára. Délután nem kell sehova rohanni, a sziget látnivalói megvárnak.

Negyedik nap

A rendelkezésre álló időt használd ki a lehető legjobban, fedezd fel a csodálatos sziget minden kincsét, legyen az történelmi emlék vagy konyhaművészeti titok. Reggel indíts az Augustus-kerttel és a Tiberius-villával – utóbbiból a világ egyik legszebb látványa tárul majd a szemed elé. Ugorj át Anacapriba, ha jár a felvonó, menj fel a hegycsúcsra, estére pedig borkóstolós vacsorát javaslunk, mert a sziget nedűi bőven megérnek egy misét.

Ötödik nap

Positano előtt elhaladva menj egészen Amalfiig, útközben a Conca dei Marini-öbölben megállhatsz fürdeni. Amalfiban kikötés után mindenképp tégy egy sétát, hadd nyűgözzön le téged is az, amiről Szabó Magda azt írta: a sziklák óriási ölelésébe szorított partvidék.

Csók István: Amalfi

Hatodik nap

Itt már visszafelé vezet az út, ezúttal ne hagyd ki Positanót, amely annyira menő hely, hogy bazilikájának oldalablakaiból a tengerre látni.

Hetedik nap

Kényelemes csorgás a bázis felé, ha olyan kedved van, fürödj késő délutánig, de választhatod azt a megoldást is, hogy viszonylag hamar visszaérsz Marina di Stabiába, délután pedig ellátogatsz a helyi nemzeti parkba (Parco Regionale dei Monti Lattari).

Így szombat reggelre tényleg semmi más dolgod nem marad, mint kipakolni a hajóból, és felszállni a hazafelé tartó repülőre, fejben már a következő látogatást tervezve. Hiszen bőven maradt még felfedezni való a környéken.

*akkor válik valóságossá, ha keresel és foglalsz magadnak egy hajót az oldalunkon, aztán megvalósítod az itt leírtakat. A dolog nem is lehetne egyszerűbb! Ha esetleg nem tudsz hajózni, akkor sincs baj, hiszen kérésre biztosítunk helyismerettel rendelkező és képzett szkippert, aki egész héten ügyel a társaságra, vezeti a hajót.

fotók: wevillas.com; marinadistabia.it; sorrentotourguide.com; bigodino.it; italylogue.com; elismondom.wordpress.com; pontoldal.wordpress.com; italytravelweb.it; italycharter.com

forrás: sailandexperience

keyboard_arrow_left Előző
Következő keyboard_arrow_right