Újra indul az élet!

2021/06/04 Tóth József

4

Végre eljött ez a nap is amire mindannyian nagyon vártunk! A horvát hatóságok péntektől már egy oltás meglétével is engedik az országba történő belépést.

Gondolom nyugodtan kijelenthetjük, mindenki nagyon várta már ezt a napot, hogy ismét utazhassunk, hajózhassunk.

Egy kis luxus

Ezt könnyíti meg az a hír, hogy a nyugati és az orosz vakcina esetében lehet egy oltás után belépni Horvátországba- közölte a horvát belügyminiszter. Május 5-én Magyarország és Horvátország különmegállapodást kötött a védettségi kártya elfogadásáról.

Ennek eredményeként már láthatóan megnőtt a vitorlást foglaló ügyfeleink száma is. Persze az idei helyzet egy kicsit más a charter piacon.

Mi az amire figyelnünk kell?

. Kikötőben várakozó hajók

Sajnos a vírusnak nem csak az egészségünkre de a gazdasági helyzetre is komoly hatása van/volt. A foglaló rendszerből egy sor hajó került ki vagy mert a tulajdonosok nem voltak elégedettek a tavalyi év eredményeivel, vagy még rosszabb esetben, a charter cég, ahol charter management-ben üzemeltették a hajóikat, csődbe ment.

És itt a kérdés mi van a 2020-ban bérelt kifizetett, de le nem hajózott hetemmel?


Nos a charter cégek kaptak egy ajánlást a turisztikai minisztériumtól. Figyelem ez ajánlás, nem kötelező érvényű szabály. E szerint a 2020-ban értékesített de nem teljesített bérlések kompenzálása fejében a charter cégek voucher-t ajánlhatnak fel az ügyfeleiknek. A voucher feltételei, hogy a voucher-t az ügyfél beválthatja a 2021-es szezonban. De csak ugyan annál a charter cégnél a veszti.


Ez természetesen hatással van a 2021-es szezonra, mert ezeket a nem teljesített bérléseket mindenki ebben a szezonban kívánja érvényesíteni. E miatt a szabad, foglalható hajók száma jelentősen lecsökkent ebben a szezonban.


Sajnos a rossz anyagi helyzet hatással lett a hajók állapotára is. Sok esetben a charter cégeknek nem állt rendelkezésre elég idő, erőforrás arra, hogy az előző szezonban elszenvedett sérüléseket, nagyobb hibákat kijavítsák.A bérlési árak sem csökkentek jelentősen. A Last Minutes ajánlatok között lehet esetleg elkapni egy-két jó árú hajót, de ezek száma is egyre csökken a szezon indulásával.


Ezért az a tanácsunk, ha jó hajót akarsz bérelni, akkor most vesd magad a keresésbe, és ha találsz kedvedre valót kérj opciót azonnal. Ez még nem jár semmilyen fizetési kötelezettséggel, ha meggondolod magad rendszerünk három nap után automatikusan felszabadítja a hajót.


További hajókat a linken keresztül érhetsz el:

Hajóbérlés


fotók: bespokeyachtcharter.com; denisonyachting.com; pinoria.com; akasiayachting.com; simpsonyachtcharter.com; denisonyachtsales.com

keyboard_arrow_left Előző
Következő keyboard_arrow_right

Legjobb Ajánlataink