Maritimo X60

2018/10/15 HLali

7

Újonc a középméretű, gyors menetre tervezett motorosok között, mely magában hordoz néhányat a megajachtok tulajdonságai közül. És amivel sima a menet.

Jó esély van rá, hogy ezzel a motorossal a Maritimo elé kerül a versenytársaknak. Stílusa közelebb áll az európai ízléshez, mint eddig bármi, amit a gyár kiadott a kezei közül, ugyanakkor megőrizte klasszikus ausztrál vonalait. Meg hát a „beach club”… Gondolj csak bele: hatvan lábas, sorozatban gyártott hajó grillpulttal, hűtőszekrénnyel, jégkészítővel, óriás TV-vel és szabadon felhasználható terekkel. Volt, aki oda jakuzzit és szaunát kért, más külön italhűtőt pluszban. De lehet belőle még egy – nem kicsi – kabin akár. És mindegy, mit építtetsz be, a helyiség a hidraulikusan mozgatható fürdőplatformra nyílik.

Vevői visszajelzések alapján tervezték meg a szalon természetes megvilágítását: dupla tetőablakok kerültek előre, valamint a kormányállás és a konyha fölé.

Utóbbi térben elfér egy majdnem két méter magas hűtőszekrény, ami igencsak jó tud jönni a hosszabb utakon – vagyis mindig. Nem arról van szó, hogy nem érné meg rövid túrákat tenni az X60-al, de igazán nagy távokon érzi jól magát, mutatja meg tudását. Tizenhárom csomós tempónál siklik meg, harmincegy csomónál óránként háromszáz liter üzemanyagot éget, közben lágyan veszi a hullámokat, simán halad. Ne felejtsük el, a Maritimo a versenyzés világából jön, ott pedig alapvető szempont az egyensúly.

Az orrfedélzet pihenője kellően szeparált, ugyanakkor teljes értékű szórakoztató központ, ha arra van szükség. Még egy nagyobb buli is elfér rajta. Ekkor – és csak ekkor – zavarja meg bármi a kormányos kilátását, minden más esetben lényegében teljes a körpanoráma.

Rendelheted három (standard) vagy négy (opció) kabinnal, így értelemszerűen hatan (standard) vagy nyolcan (opció) alhattok a hajón.

Paraméterek:

Teljes hossz: 19,42 méter

Hajótest hossza: 18,16 m

Legnagyobb szélesség: 5,21 m

Merülés: 1,55 m

Saját tömeg: 30 500 kilogramm

Üzemanyag tartály: 4200 liter

Édesvíz tartály: 800 l

Motor (standard): 2 x Volvo d13 – 800 LE

fotók: maritimo.com.au

forrás: yachtingmagazine.com

keyboard_arrow_left Előző
Következő keyboard_arrow_right

Legjobb Ajánlataink