Charter hajózás az Amerikai- és Spanyol Virgin-szigeteken

2018/10/17 HLali

6

St Thomas, St John, Puerto Rico ide eső része – a 2017-es hurrikánpusztítás után újra minden rendben van, ideálisak a körülmények.

Egy társaság 20018 nyarán járta be az Amerikai Virgin-szigetektől Puerto Rico-ig terjedő utat, indulásuk előtt azért volt bennük némi félsz, hogy hét hónappal az apokalipszis után milyen viszonyokat találnak. Pláne, amikor leszállás előtt a repülő ablakából kitekintve azt látták, hogy sok helyütt a tetők helyett még vízálló ponyvák fedték a házakat. Az American Yacht Harbor-ig vezető taxiút során kicsavart fatörzsek és halmokba rakott hulladék mellett haladtak el. És mégis, látszott a remény, gőzerővel folyt az újjáépítés. Bíztató volt még, hogy a történetek mind a kitartásról szóltak, arról, miként fognak össze a közösségek a korábbi szépség visszaállítása érdekében. Ez a vidék főleg a turizmusból él, ami egyben azt is jelenti, hogy ha támogatni akarod a munkájukat, látogass el hozzájuk! A szigeteken szeretettel várnak, a természeti szépségek nem szenvedtek csorbát, a bevétel pedig jó helyre kerül.

Az egy évtizeddel ezelőttihez képest sokat javultak a körülmények abban az értelemben is, hogy a szupermarketek most már tényleg rászolgálnak a nevükre, minden kapható bennük, amire szükséged lehet a túra során. És még sok más is. Ehhez vedd hozzá az okosan bérelt hajó felszerelését (hűtők, fagyasztó, generátor, vízkészítő), és hamar rájöhetsz, hogy semmire nem lesz gondod.

Nagy előnye a St Thomas – Fajardo (Puerto Rico) útnak, hogy az uralkodó légáramlatoknak hála végig bőszélben tudsz haladni. Ha szeretnél visszatérni az indulási kikötőbe, St Thomas-ra, akkor viszont még a Brit Virgin-szigetek is beleférhet a körbe.

Lehetséges megállóhelyek:

- Maho Point, Francis Bay, St John: délutáni társaságod főleg pelikánokból és szemtelenül kacagó sirályokból áll majd

- Magens Bay, St Thomas északi oldalán: Irma előtt a világ egyik legszebb partjaként tartották nyilván. És ezt a pozícióját sikerült megőriznie. A majdnem két kilométer hosszú, védett öbölben ráadásul kevesen horgonyoznak. Itt a helyreállítás során száz ember száz teherautót pakolt meg szeméttel, majd érkezett harminc konténernyi építőanyag és elültettek ötszázharminc fát.

- Culebrita: akár három méter magasak is lehetnek a hullámok a félig nyílt vízi átkelés során, de a sziget északi csücskét megkerülve idilli öbölben találod magad, a becsülettel karbantartott múringkötelek között teknősök úszkálnak.

- napközbeni pihenő Punta Tamarindo közelében, ahol a korallok alkotta „fal” mentén komoly halrajokban gyönyörködhetsz sznorkelezés közben. Éjjelre Palominos jöhet, mint megálló. Onnan már csak egy macskaugrás Puerto del Rey (Fajardo).

Mint láthatod, vadregényes tájakon visz az út, itt nem fogsz tudni minden este bárokban koktélozni és éttermekben vacsorázni. Ám ha bevállalod a kalandot, felejthetetlen, egyedi élményben lehet részed, távol a járt utaktól. Abban pedig, hogy mindez összejöjjön, tudunk segíteni.

fotók: theculturetrip.com; marinas.com; vacation.com; medium.com; puertodelrey.com; flickr.com

forrs: sailmagazine.com

keyboard_arrow_left Előző
Következő keyboard_arrow_right

Legjobb Ajánlataink